Miejskie Przedszkole nr 65 w Katowicach
Menu
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

Obraz RitaE z Pixabay

 

Jadłospis od 17.01.2022 do 21.01.2022

 

  Poniedziałek
17.01.2022
Wtorek
18.01.2022
Środa
19.01.2022

Czwartek
20.01.2022

Piątek
21.01.2022
Śniadanie

Chleb mieszany ( mąka
pszenna, żytnia)

z masłem ( z mleka)
pasztetem kremowym
i ogórkiem, herbata
owocowa

 Pieczywo mieszane
( mąka pszenna, żytnia)
z masłem ( z mleka)
z pastą jajeczną (jajko,
mleko
), kawa zbożowa na
mleku 2%

 Chleb wieloziarnisty
( mąka pszenna,
żytnia)

z masłem ( z mleka)
z szynką i kiełkami
warzyw, kawa
zbożowa na mleku
2%

 Chleb mieszany
( mąka pszenna,
żytnia)
z masłem
( z mleka), parówki
z szynki na ciepło
z ketchupem, kawa
zbożowa na mleku
2%

 

 Baton
( mąka pszenna)
z żółtym serem ( z mleka)
zupa owsianka na mleku
2%

II Śniadanie  Ogórek zielony Marchewka do chrupania Rzodkiewka  Morela suszona

Mandarynki

Obiad

Krem z cukinii na
warzywnym ( seler)
z groszkiem ptysiowym
( mąka pszenna, jajko)
i śmietaną 12%
( z mleka)
Pulpety w sosie
pomidorowym ( mąka
pszenna, jajko)

z ryżem, surówka
z selera z jabłkiem
i jogurtem naturalnym
( z mleka), kompot
owocowy

Zupa cebulowa na
wywarze warzywnym
( seler) z grzankami
( mąka pszenna),
pietruszka zielona
Gulasz wołowy w sosie
własnym z kaszą bulgur
i ogórkiem kiszonym,
kompot wieloowocowy

 Zupa koperkowa
na wywarze
warzywno-mięsnym
(seler) z ryżem
i śmietaną 12 %
( z mleka),
Filet rybny
z MIRUNY ( mąka
pszenna, jajko)

,ziemniaki puree
(mleko), surówka
z kapusty pekińskiej
( z mleka) woda
z cytryną


 Krem z kukurydzy na
wywarze warzywnym
( seler) z groszkiem
ptysiowym ( mąka
pszenna, jajko)

i mlekiem kokosowym
( z mleka),
Kopytka ( mąka
pszenna, jajko
)
z cukrem,
cynamonem i banan,
kompot owocowy

 

 Rosołek na wywarze
warzywno-mięsnym
( seler) z makaronem
muszelka ( mąka pszenna,
jajko
) z zieloną pietruszką
Makaron ( mąka pszenna,
jajko
) z kurczakiem ,
szpinakiem i serem feta
( z mleka) , kompot
wieloowocowy

   
Podwieczorek

 

 

 Tosty ( mąka pszenna)
z żółtym serem
( z mleka) i ketchupem ,
mleko 2% na ciepło

 

 Jabłko zapiekane
z miodem, cynamonem
i żurawiną, chałka ( mąka
pszenna
) z masłem
( z mleka), mleko 2% na
ciepło

 

 

 Paluch drożdżowy
( mąka pszenna,
jajko)
, jogurt grecki
( z mleka) borówkami
i miodem


 

Kanapka ( mąka
pszenna, żytnia)

z masłem ( z mleka)
z pastą drobiowo-
warzywną, herbata
ziołowa z cytryną

 

 

 

 

 Chleb mieszany ( mąka
pszenna, żytnia )

z masłem ( z mleka)
z polędwicą drobiową
i rzodkiewką, herbata
owocowa




 

 

 

Posiłki przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym
      Woda mineralna niegazowana do picia bez ograniczeń
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, zioła włoskie, curry, cukier waniliowy
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: 
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Jadłospis może ulec drobnym zmianom

 

Obraz GraphicMama-team z Pixabay


Ostatnia aktualizacja: 2022-01-18