Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Miejskie Przedszkole nr 65 w Katowicach
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

Obraz RitaE z Pixabay

 

Jadłospis od 07.06.2021 do 11.06.2021

 

  Poniedziałek
07.06.2021
Wtorek
08.06.2021
Środa
09.06.2021
Czwartek
10.06.2021
Piątek
11.06.2021
Śniadanie

Chleb mieszany
(mąka pszenna, żytnia)
z masłem
(z mleka
z żółtym serem
(z mleka), sałatą
i kiełkami, kawa zbożowa na mleku 2%

Chleb wieloziarnisty
(mąka pszenna, żytnia),  
z masłem  
(z mleka)
pasta
z białego sera 
(z mleka), kakao naturalne na mleku 2%
hleb mieszany
(mąka pszenna, żytnia
z masłem  
(z mleka)
z pastą drobiowo-warzywną (seler), kawa zbożowa na mleku 2%

Chleb słonecznikowy
 (mąka pszenna, żytnia)
z masłem
(z mleka)
parówki z szynki na ciepło z ketchupem, mleko 2% na ciepło

Baton (mąka pszenna)
 z masłem
(z mleka)
i dżemem
Płatki kukurydziane  na mleku 2%   
II Śniadanie Rzodkiewki Marchewka Jabłko Mus owocowy
  Arbuz
               
Obiad Krem z cukinii na wywarze warzywnym
(seler)  
z grzankami
(mąka pszenna)
i śmietaną 12% (z mleka
Gulaszowe
z kurczaka
z pieca parowego, ziemniaki nowe
z koperkiem, ogórek małosolny, kompot 
z jabłek

 
Zupa
z  kalarepy na wywarze warzywnym (seler)
z  zieloną pietruszką, ziemniakami 
i śmietaną 12%
(z mleka)
gulasz wołowy
z kaszą bulgur
i surówką
z białej nowej kapusty, woda 
z cytryną 

Zupa cytrynowa  na wywarze warzywno-mięsnym
(seler)
z makaronem 
(mąka pszenna, jajko)  
i śmietaną 12%
(z mleka
Filet rybny 
z MIRUNY
 z ziemniakami 
puree (mleko), surówka
z marchewki, woda z cytryną

Żurek na wywarze warzywnym (seler)
z kiełbaską
 i ziemniakami, śmietana 12% 
(z mleka), zapiekanka ziemniaczana 
z warzywami, kiełbaską
i serem mozzarella 
(z mleka), kompot 
z truskawek
 
                           Rosołek na  wywarze warzywno-mięsnym 
(seler) z lanym ciastem 
(mąka pszenna, jajko) pietruszką zieloną
makaron (mąka pszenna, jajko) ze szpinakiem, piersią
z kurczaka
i serem feta
(z mleka), kompot wieloowocowy
Podwieczorek Sałatka owocowa 
(melon, banan 
i truskawki) 
ciasteczko owsiane
Kanapki (mąka pszenna, żytnia)
z masłem
(z mleka)
z polędwicą sopocką
i ogórkiem, mleko na ciepło 2%

 

Jogurt naturalny 
(z mleka)
z bananem
i gorzką czekoladą, wafel ryżowy

Paluch drożdżowy 
z kruszonką (mąka pszenna, jako), kakao naturalne na mleku 2%    

Chleb mieszany 
(mąka pszenna, żytnia)
z masłem
(z mleka), 
z pastą
z  MAKRELI
w pomidorach, herbata owocowa


 

 

 

Posiłki przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym
      Woda mineralna niegazowana do picia bez ograniczeń
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, zioła włoskie, curry, cukier waniliowy
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: 
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Jadłospis może ulec drobnym zmianom

 

Obraz GraphicMama-team z Pixabay


Ostatnia aktualizacja: 2021-06-08