Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Miejskie Przedszkole nr 65 w Katowicach
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

Obraz RitaE z Pixabay

 

Jadłospis od 18.10.2021 do 22.10.2021

 

  Poniedziałek
18.10.2021
Wtorek
19.10.2021
Środa
20.10.2021
Czwartek
21.10.2021
Piątek
22s.10.2021
Śniadanie

 

 Chleb mieszany

( mąka pszenna, żytnia) 

 z masłem ( z mleka)

 

 jajecznica (jajko),

herbata ziołowa 
z cytryną i imbirem

 

 

 

 Chleb słonecznikowy

( mąka pszenna, żytnia )  

 z żółtym serem ( z mleka),

 kakao naturalne na mleku 2%

 Chleb wieloziarnisty

( mąka pszenna, żytnia)  

 z masłem (z mleka)

 z pastą drobiowo-warzywną, kawa zbożowa na mleku 2%

 Bułka maślana ( mąka pszenna) z białym serem ( z mleka),
herbata owocowa

 

 

 Kanapka ( mąka pszenna, żytnia) z masłem

( z mleka) z szynką drobiową, płatki kukurydziane na mleku 2%

II Śniadanie  Kubuś mus Jabłko  Kefir  Sok pomarańczowy 100%

 Ogórek zielony

Obiad

Jaglanka na wywarze warzywno-mięsnym

( seler) z zieloną pietruszką

 Makaron ( mąka pszenna, jajko)

 z białym serem

( z mleka) i melonem, kompot wieloowocowy

Zupa krem z cukini na wywarze warzywnym

( seler) z groszkiem ptysiowym ( mąka pszenna) z  pietruszką zieloną i śmietaną 12% 

( z mleka),

 Gulasz z szynki z kaszą jęczmienną i sałatką 

 z ogórków kiszonych, kompot owocowy

 

 Zupa z czerwonej soczewicy wywarze warzywnym (seler)

 z kiełbaską

 i ziemniakami,

 Filet rybny

 z MIRUNY z pieca parowego

 z ziemniakami puree

(  mleka) i surówką 

 kiszonej kapusty,

 woda z cytryną

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym ( seler ) z ziemniakami i śmietaną 12% 

( z mleka),

 Gulaszowe z kurczaka z pieca parowego 

 z ryżem i marchewka 

 z groszkiem na gęsto

( mąka pszenna),   kompot wieloowocowy

 Zupa ogórkowa  na  wywarze warzywno-mięsnym

( seler) z ziemniakami

 i śmietaną 12% ( z mleka)

 Naleśniki ( mąka pszenna, jajko) z dżemem truskawkowym 100% i tartym jabłkiem , woda z cytryną

   
Podwieczorek

 

 Pieczywo

(mąka pszenna, żytnia )

 z masłem ( z mleka)   polędwica , sałata zieloną kawa zbożowa na mleku 2%

 Drożdżówka z budyniem 

( mąka pszenna, mleko),

 mleko na ciepło 2%

 Kisiel, baton ( mąka pszenna) z masłem 

( z mleka),   herbatka ziołowa z cytryną


 

 

 

 

 Chleb mieszany

( mąka pszenna, żytnia) 

 z masłem ( z mleka)

 z pastą jajeczną

( jajko) mleko 2% na ciepło

 

 

 Kanapki ( mąka pszenna, żytnia) z masłem 

( z mleka)   pastą z makreli w pomidorach, herbata owocowa




 

 

 

Posiłki przygotowywane są w piecu konwekcyjno-parowym
      Woda mineralna niegazowana do picia bez ograniczeń
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy
: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, zioła włoskie, curry, cukier waniliowy
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: 
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Jadłospis może ulec drobnym zmianom

 

Obraz GraphicMama-team z Pixabay


Ostatnia aktualizacja: 2021-10-16